אודות הגישה

אם יכולתם לבחור ללא שום מגבלה - היכן תבלו את החופשה הבאה?

סביר להניח כי רובכם תבחרו לנפוש במקום ליד המים: ים, אגם, בריכה, ואולי בג'קוזי. אין זה מקרה שרוב האנשים קושרים את המים כמקור להשראה של נינוחות, הרפיה ומילוי נפשי. אך האם אנו יודעים מדוע?

למים יש חלק מרכזי בחיינו ובלעדיהם אין חיים: כל יונק, עוף או זוחל מתחיל את חייו במים, העובר מתפתח ברחם כשהוא מוגן במי-השפיר, 70% מגופנו הוא מים ובמוח ישנם 85% מים! כנראה שזו הסיבה שבכל המיתוסים בתרבויות השונות, העולם נוצר מתוך מים.

בעקבות הקשר שלנו עם המים, שמתחיל עוד ברחם, מגע במים משפיע עלינו בדרכים שונות. אחת מהשפעותיו היא יצירת גישה לתת-מודע שדרכה ניתן ללמוד על עולמם הפנימי של ילדים. באמצעות גישה זו ניתן לרפא קשיים רגשיים, להפחית חרדה, לשפר כישורים חברתיים, לפתח יצירתיות ויכולת חשיבה ועוד, וכל זאת מבלי להכניס את כל הגוף למים, אלא רק את הידיים! בעקבות גילוי ההשפעות החיוביות שיש למים נוצרה שיטת הטיפול במשחק במים המתבססת על שתי גישות: טיפול במשחק וטיפול באומנויות.

שיטת טיפול זו נוסתה במדינות מתפתחות באפריקה ומהווה דרך פשוטה לטיפול בטראומה ולהפגת חרדה וסטרס.

כיצד התפתחה השיטה?

השיטה התפתחה לפני יותר מעשור תוך כדי התנסות קלינית בטיפול בהבעה ויצירה בעשרות רבות של ילדים ,אשר הופנו לטיפול רגשי מסיבות שונות. המקרים נצפו תועדו ונותחו .המסקנות של שנות הטיפול במשחק עם מים מובאות בספר : Rising On Water

אז איך עושים את זה?

באמצעות שולחן מים קטן הכולל: מיכל מים, צבעים, פלסטלינה, חיות פלסטיק ועוד חומרים, יוצרים הילדים "עולם מים". עולם זה מאפשר להם להביע את עצמם, ליצור, לספר ולעבור תהליכים פסיכולוגיים.

תהליך הטיפול מובנה וכולל חמישה שלבים, שבכל מפגש נוצר אקווריום קטן בקופסה, שאותו שומרים עד למפגש הבא.

למי הטיפול מתאים?

שיטת הטיפול מתאימה לטיפול רגשי הנעשה באופן פרטני או קבוצתי,הוא יכול להוות בסיס מצויין לתהליכים חינוכים -פסיכולוגים בפיתוח אינטילגנציה רגשית בגני הילדים עם כל סוגי האוכלוסייה ובכל שלבי ההתפתחות. הטיפול מתבצע בקבוצות קטנות תוך הנחייה של הגננת או הסייעת. הטיפול הקבוצתי מסייע לפיתוח כישורים חברתיים, ביטחון עצמי, פתרון בעיות ופיתוח היצירתיות. כמו כן, הטיפול יכול להתבצע עם ילד אחד בצורה פרטנית. בטיפול הפרטני מטופלים נושאים הנוגעים לעולם הרגשי של הילד, כגון: ויסות רגשי ופיזי, מופנמות והמנעות,חרדות ,קשיי תיקשורת ,קשב וריכוז,ועוד..

דילוג לתוכן